İçeriğe geç

Afyon Alkaloid Fabrikası Ne Zaman Kuruldu

TMO ne zaman kuruldu?

Böylece kuruluş çalışmaları I. Bayar hükümeti döneminde başlatılan TMO, 13.07.1938 tarihli Resmi Gazete’de 24.06.1938 tarihinde yayımlanmıştır.

TMO kimin malı?

Toprak Ürünleri Ofisi (TMO), 1938 yılında kurulan, sermayesi tamamen Devlete ait olan ve 23.01.2019 tarihli Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname) hükümlerine tabi, faaliyetlerinde tüzel kişiliğe ve özerkliğe sahip, sorumluluğu sermayesi ile sınırlı bir Kamu İktisadi Teşebbüsüdür.

TMO özel mi devlet mi?

(3) TMO’nun merkezi Ankara’dadır. (4) TMO’nun sermayesi 2 milyar 550 milyon (124.550.000) TL’dir.

TMO’nun açılımı nedir?

TMO – Toprak Ürünleri Ofisi.

TMO başkanı kimdir?

Yönetim KuruluYönetim KuruluGöreviAhmet GÜLDALYönetim Kurulu Başkanı ve Genel MüdürNebi ÇELİKYönetim Kurulu ÜyesiMustafa ALPASLANYönetim Kurulu ÜyesiCihan SOYALPYönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı2 satır daha

TMO Genel Müdürü kim oldu?

Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz Ahmet Güldal, geçen yıl kadar olmasa da bu yıl çok iyi bir üretim sezonu geçirdiklerini, son üretici gelene kadar randevu ve alım noktalarının açık kalacağını vurgulayarak, “TMO bu yıl da 600’ün üzerinde alım noktası açacak. Üreticilerimizin yanında oldu.” dedi.

TMO maaşları ne kadar?

Arazi İşleri Müdürü Maaşları Deneyime Göre 2024Deneyim Süresi Asgari MaaşOrtalama Maaş0 – 1 yıl32.100₺38.600₺2 – 4 yıl39.000₺45.900₺5 – 9 yıl44.000₺52.200₺10 yıl +46.600₺54.

TMO çalışanları memur mu?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Toprak Ürünleri Ofisinde çalışan memurlara uygulanır.

Toprak mahsulleri ofisinde kimler çalışabilir?

1) En az lise diplomasına veya dengi bir diplomaya sahip olmak, 2) Ağır vasıta sürücü belgesine sahip olmak, 3) TMO’da en az iki yıl hizmet vermiş olmak, 4) Son bir yılda olumlu sicil kaydına sahip olmak, son üç yılda ortalama yetmiş altı (76) olmak, 5) Terfi sınavında başarılı olmak.

TMO hangi banka ile çalışıyor?

TMO satın alma noktalarında ürününüzü teslim etme ve ürün bedelini tahsil etme konusunda kolaylık sağlar. TMO’ya ürün teslimi yaparken VakıfBank TMO Kart’ınızı kullandığınızda TMO bilgileriniz otomatik olarak erişilir ve işlemleriniz kolaylaşır.

Toprak mahsulleri ofisi nasıl bir kurumdur?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO); 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kamu iktisadi teşebbüsü olarak faaliyet göstermekte olup, hububat ve bakliyat ürünlerinin fiyatlarını üretici ve tüketicilerin yararına koruyarak alım, satım, muhafaza, nakliye, ithalat ve ihracatını yapmakta ve devir halinde de …

TMO parayı kaç günde öder 2024?

TMO iş istasyonlarında haftanın 6 günü, resmi tatiller ve pazar günleri hariç olmak üzere satın alma işlemi yapılmaktadır. Ürün bedeli ödemeleri ürün teslimatından itibaren 45 gün içerisinde üretici banka hesaplarına aktarılmaktadır.

TMO çalışanları memur mu?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Toprak Ürünleri Ofisinde çalışan memurlara uygulanır.

TMO’nun açılımı nedir?

TMO – Toprak Ürünleri Ofisi.

Toprak mahsulleri vergisi ne zaman çıkmıştır?

7 Haziran 1943’te 4429 sayılı Kanunla yürürlüğe giren Arazi Ürünleri Vergisi, 1 Ocak 1946’da 4840 sayılı Kanunla kaldırıldı. Yürürlükte olduğu dönemde çok sayıda tepkiye yol açmış, öşür vergisine benzetilmiş ve servet vergisinin tamamlayıcısı olarak nitelendirilmiştir.

Toprak mahsulleri ofisinin kuruluş amacı nedir?

TMO, 1938’de yalnızca buğday üreticilerine yardımcı olmak ve buğday piyasasını düzenlemek için kuruldu. Ofisin, yabancı piyasaları yakından izlemesi ve bölgeden bölgeye değişen iç piyasadaki tahıl fiyatlarını standartlaştırması bekleniyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir