İçeriğe geç

E-Tebligat Eve Gelir Mi

E-tebligat nereye gelir?

Elektronik tebligat muhatabın adresine ulaştığı anda PTT A.Ş. muhataba bir bilgilendirme mesajı gönderecektir. Bu mesaj, SMS özelliği bulunan telefon ve e-posta adresine ücretsiz olarak gönderilecektir.

Eve gelen tebligat e-devlette görünür mü?

Elektronik tebligat görüntüleme hem e-devlet hem de PTT web siteleri üzerinden yapılabilir. E-devlet üzerinden tebligat görüntüleme nasıl yapılır: .tr’ye giriş yaptıktan sonra “Kurumlar” bölümünde “Gelir İdaresi Başkanlığı”nı seçin. Kurumun hizmetleri arasından “Elektronik Tebligat Görüntüleme” hizmeti seçilir.

Tebligat eve gelir mi?

Bu maddeye göre adli tebligat, ilgilinin bilinen son adresine yapılır. İlgilinin bilinen son adresi bilinmiyorsa tebligat, ilgilinin bilinen son adresine yapılır. İlgilinin son ikametgah yeri bilinmiyorsa tebligat, ilgilinin kayıtlı olduğu adrese yapılır.

E-tebligat hemen gelir mi?

UETS sertifikası PTT tarafından 30 yıl boyunca saklanır. E-tebligat sistemiyle gönderilen belgeler ne zaman teslim edilmiş sayılır? E-tebligat, alıcının adresine teslim edildikten sonra 5 gün içinde teslim edilmiş sayılır.

E-tebligat cezası var mı?

“Elektronik tebligat sistemine dâhil edilmesi gereken kişilerden bu Tebliğ ile getirilen yükümlülüklere uymayanlar hakkında Kanunun 148 inci, 149 uncu ve mükerrer 257 nci maddeleri ile Kanunun 355 inci maddesi uyarınca cezai müeyyide uygulanır.

E-tebligat kimlere zorunlu?

Bu yükümlülük, anonim şirketler, limited şirketler, dernekler ve vakıflar, kooperatifler, kollektif ortaklıklar ve limited şirketler gibi özel hukuka tabi tüzel kişiler için geçerlidir. Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Adıma tebligat gelip gelmediğini nasıl öğrenirim?

1. Adıma düzenlenen bildirim belgesi henüz elime ulaşmadı. Nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim? 13 haneli barkod numarasını verirseniz, ilgili bildirim otomasyon sistemi üzerinden takip edilebilir.

Tebligat uyapta görünür mü?

UYAP’TA E-TEBLİGAT ARTIK KULLANILABİLİR. UYAP uygulamalarında elektronik tebligat altyapısı tamamlanmış olup 29.06.2015 tarihi itibariyle Türkiye genelinde kullanıma açılmıştır.

Eve gelen tebligat nereye gider?

Aldığınız tebligat, bir mahkeme veya icra dairesine taraf olmanız nedeniyle tarafınıza gönderilmişse, buna e-Devlet hesabınızın Mahkemeler ve İcra Daireleri bölümünden veya UYAP Vatandaş Sayfanızdan da ulaşabilirsiniz.

Adreste bulunmama durumunda tebligat nasıl yapılır?

Aynı konutta oturanlara veya memura tebligat MADDE 25 – (1) Tebligat yapılması gereken kişi, ikametgahında bulunmuyorsa tebligat, aynı konutta oturanlara veya memurlarından birine yapılır.

PTT’e tebligat nedir?

3. ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRESİ (UETS) NEDİR? PTT AŞ’nin; gerçek kişiler için kimlik bilgileri, tüzel kişiler için ise tabi oldukları sistem bilgileri esas alınarak UETS’de benzersiz şekilde oluşturulan ve saklanan tebligat adresidir.

Tebligat teslim alınmazsa ne olur?

Eğer kişi o adreste oturuyorsa ve bildirimde bulunmaz ve tebligat gelmezse, kendisine tebligat yapılarak okul müdürüne teslim edilecek ve kapısına not bırakılacak, o kişi tebligattan haberdar edilmiş sayılacak ve herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

E-tebligat okunursa ne olur?

Söz konusu maddede; “Elektronik yolla yapılan tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır ve tebligatın muhatap tarafından okunması veya okunduğu gün, tebligatın yapılmış sayılacağı tarih üzerinde bir etki yaratmaz.”

E-tebligat alınmazsa ne olur?

456 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre, 213 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu’nun 355’inci maddesinde, e-bildirim sistemine dâhil edilmesi gereken mükelleflere, süresinde bildirim yapılmaması halinde cezai yaptırım uygulanmasına ilişkin hüküm yer almaktadır.

Tebligat e-devlete ne zaman düşer?

(6) Elektronik ortamda gönderilen tebligat, elektronik tebligat adresinin muhataba ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Adıma gelen tebligatları nereden görebilirim?

E-Devlet Kapısı Gelir İdaresi Başkanlığı E-Tebligat Uygulaması ve Görüntüleme.

PTT’den gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

1. Adıma düzenlenen bildirim belgesi henüz elime ulaşmadı. Nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim? 13 haneli barkod numarasını verirseniz, ilgili bildirim otomasyon sistemi üzerinden takip edilebilir.

UYAP tebligat nereden bakılır?

UYAP Vatandaş Portalı Entegrasyon Aşaması Bunun için öncelikle siteye giriş yapınız. “E-TEBLİGAT ADRES SORGULAMA” butonuna tıklayınız.

Tebligat nereden gelir?

UETS mesajı posta kutusuna ulaştığında, UETS alıcının cep telefonuna ve e-posta adresine bir bilgi mesajı gönderir.

Tavsiyeli Bağlantılar: 11 De Açığa Geçilir Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir