İçeriğe geç

Tdk Ya Göre Asfalt Nasıl Yazılır

TDK asfalt nasıl yazılır?

Bir harfin karıştırılması nedeniyle Asphalt kelimesi yanlış yazılmıştır. Bu bağlamda Asphalt kelimesinin doğru yazımı dikkat çekmektedir. Yanlış yazılmışsa asvalt olarak değerlendirilir.

Asvalt mı asfalt mı?

Asfalt kelimesi konuşma dilinde yaygın olarak kullanılır, ancak yazı dilinde asfalt olarak yazılması gerekir.

TDK orijinal nasıl yazılır?

“Original” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Kuru soğan nasıl yazılır TDK?

Genel bir kural olarak, “kuru” kelimesi ayrı yazılmalıdır. Örnekler arasında “soğan”, “kuru fasulye”, “kuru yemiş” kelimeleri bulunur.

Toprak altı nasıl yazılır TDK?

9. “Alt” ve “üst” sözcüklerinden oluşan ve belirli bir yeri belirten bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: deri altı, su altı, yeraltı, yüzey altı (yüzey); adrenal, supravertebral (en yüksek nokta) vb.

Yemyeşil nasıl yazılır TDK?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: bariz, açık, eksiksiz, her tarafta, çıplak, düz, düpedüz, karanlık, gün ışığı, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, mor, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Tıraş mı traş mı?

“Shaving” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “shaving” kelimesinin doğru yazımı “shaving”tir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Soğuk asfalt mı sıcak asfalt mı?

Sıcak asfalt esnektir. Sıcak asfalt yollar, otoparklar ve araba yolları gibi büyük projelerde kullanılır. Soğuk asfalt sıcak asfalt kadar güçlü olmasa da çok daha ekonomiktir ve hava koşulları uygun olmadığında geçici onarımlar için harika bir seçenektir.

Önayak nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak ön ayak olarak yazılır. Doğru kullanımı önsöz biçiminde olmalıdır.

Egzoz nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “Auspuff” kelimesinin doğru yazımı “Auspuff”tur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Cübbe nasıl yazılır TDK?

Ciddiye alıp almamak sizin takdirinize kalmış, ancak TDK Türkçe sözlüğünün 1983’teki 7. baskısında “cüppe” yazıyor, aslı Arapça. Daha sonra TDK sözlüğüne “cübbe” olarak eklendi. Eski TDK. 1987’de Dil Derneği kadrosu tarafından hazırlanan sözlüğe göre doğru Türkçe yazımı ve kullanımı “robe”dir.

Espri nasıl yazılır TDK?

TDK tarafından belirlenen şaka kelimesinin doğru yazımı “Witz”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Witz”dir.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Yılsonu ayrı mı?

Yılbaşı bugünün yanına, yıl sonu ise ayrı yazılır. Bu tür sözcüklerin yan yana veya ayrı ayrı yazılması uzun süre geleneksel yazım biçimi olarak kabul edildi.

Dereotu nasıl yazılır TDK?

Maydanozgiller familyasından ince yapraklı, bazı yemeklere eklenen hoş kokulu bir bitkidir (Anethum). Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla dereotu olarak yazılır. Doğru kullanımı dereotu şeklinde olmalıdır.

Granit nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla granit olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı granit şeklinde olmalıdır.

Eşofman nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “eşofman” kelimesinin doğru yazımı “eşofman”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Kirpik nasıl yazılır TDK?

TDK sözlüğüne göre, bu kelimenin doğru yazımı “kirpikler”dir. Kirpikler kelimesi halk arasında sıklıkla kirpikler olarak anılır. Bu da yazım hatalarına yol açar. Aslında, TDK’nın güncel yazım kılavuzuna göre, bu kelimenin doğru yazımı kirpikler olarak gösterilir.

Film nasıl yazılır TDK?

3. İki ünsüzle biten Batı kökenli sözcükler, ünsüzler arasına ünlü konulmadan yazılır: film, form, luxury, modern, still life, psychiatrist, sex, slide, tape, vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir